torsdag den 19. maj 2016

Design en touchskærm - biograf



Funktionalitet og muligheder ved touch.
Swipe: Er når du sætter din finger på skærmen og trækker i en given retning hen over skærmen. Dette kan bruges til at lave logins og til at "trække" ting i f.eks. spil.

Tryk: Som det siger på dåsen, så er det når du placere din finger let på skærmen for at trygge på en funktion/knap. Ofte er det mere som et prik end et tryk, da touch skærmen kan være meget følsom. Nogle funktioner kan kræve et "doubble tap" eller sagt på dansk dobbelt prik/tryk.

3 fingers swipe: Eller bare to fingre, er for at udnytte funktioner som at zoome ind og ud på et givent skærm billede eller spil. Virker ofte ikke på gamle modeller, og kan fejle ved at registrere den ene finger før den anden og tage det som et tryk.

Horizontal/vertical: Er meget almindeligt brugt til at rette på en sides form ved f.eks. lægge skærmen ned på siden for at gøre en video bredere, eller hele siden.

Hvad er en "burger menu"?
En burger menu er det navn drop down menuen er givet når en hjemme side formes efter en smartphones skærm størrelse. Ofte vil de fleste hjemme sider have meget store eller lange navigations paneler. De vil ikke passe på en lille smartphone skærm, og vil ofte fylde for meget. Så når siden gøres compact vil de som regel pakkes væk under det logo som er vist højre for.


Lav et design til biografens hjemmeside som kan understøtte de funktionaliteter du har beskrevet.
Neden for er der lavet et normalt eksempel, og et eksempel på når telefonen er lagt ned på siden.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar