torsdag den 25. august 2016

Computerens anatomi

Inden Nicklas gik igang.

Begyndelsen

Nicklas og mig selv med vores adskilte pc.
Computeren har sin oprindelse tilbage mellem 1940-50 og udviklingen skete i tre forskellige lande, disse inkludere Tyskland, England og USA. De var en videreudvikling på regnemaskiner tilbage fra 1930erne. Og blev fortsat brugt til regneopgaver under krigen. Grundet krigen blev disse elektroniske maskiner anset som værende krigs vigtige, og blev derfor statsfinansieret. Dette fortsatte helt op til og med den kolde krig. 

Computerens indre

Computere har altid, 'for at gøre dette simpelt' været ettaller og nuller. tænd og sluk, bits and bytes.

Oversigt over hardware

bundkort - er rygraden hvor alle computerens komponenter forbindes med hinanden. Bundkort indeholder desuden grafik og lyd kortet. De to er især vigtige hvis du vil spille spil på en maskine.

ram - er midlertidig data lager i modsætning til hardisken, hvor systemet hurtigt kan læse data, men al data på ram mistes når computeren afbrydes. Ram er vigtigt hvis du har mange ting kørende, nok er det cpu'en der tænker. Men det er Ram'en der skal holde dataen mens cpu tænker.

cpu - er kort sagt computerens tænke center, og afgøre hvor mange processer en computer kan håndtere på en gang,

blæser - køler computeren ned da elektricitet skaber spænding, som skaber varme. uden denne ville comuteren smelte eller brande sammen.

cd-rom - er til at aflæse cd'er og dvd'er.

strømforsyning - siger sig selv, den er ofte forbundet med et kabel direkte til en stik kontakt med et kabel, og er livs nerven til din pc.

hardisk - er lageret på din computer hvor data gemmes, og hentes.

Hvad der er vigtigt i en computer og hvorfor.

De ovennævnte er alle meget vigtige, med undtagelse af cd-rom'en. En computer uden en blæser vil hurtigt brandesammen, ude strøm kan den ikke starte, uden cpu kan den ikke udføre processer. Man "kan ikke starte uden ram. Som det første bliver indholdet af bios kopieret over i ram, hvor den efterfølgende bliver afviklet"_morhan

En computers ydelse er opdelt i hvor meget den kan lagre, hvor hurtigt og bredt den kan tænke. Disse kan testes med programmer som er beskrevet i dette link:
http://www.computerworld.dk/art/218436/del-1-saadan-benchmark-tester-du-gratis-din-pc



Kilder:
https://da.wikipedia.org/wiki/Computer
https://da.wikipedia.org/wiki/Bundkort
http://www.computerworld.dk/eksperten/spm/748141

Ingen kommentarer:

Send en kommentar