lørdag den 27. august 2016

Netværk

Beskrivelse af internettet

Nettet er egentlig meget simpelt. Det består i bund og grund af en masse computere som er forbundet med hinanden. Nettet er ikke en fast ting, men et lyn nedslag i et server center kan føre til tab af data fra cloud servers. Et eksempel på tab af internet var da 9/11 skete, tvillinge tårnene indeholdte adskillige servers og var et knudepunkt i internet trafik. Når et kadekrydt som tvilinge tårnen forsvandt så blev trafikken af data nød til at tage andre veje hviket førte til hæftigere trafik svarende til hvis motorvejen pludselig lukkede ned.
Computeren er forbundet med en router, som er forbundet med hinanden via sattelitter og kabler, som så forbinder dig med andre pc'er. Data sendes som et taller og nuller som bliver samlet i små pakker som bliver stemplet med en afsender adresse og en modtager adresse, samt hvad denne indeholder. Den bliver dernæst sendt ud på nettet og finder så frem til sin destination som hvis godkendt sender den ønskede data tilbage til afsenderen. jo større mængde information der sendes, desto flere pakker skal der afsendes. Det er derfor at det tager tid at loade en side eller afspille en video på nettet. Hvis du har en dårlig forbindelse, så tager det længere tid da det reducere hvor mange pakker du kan modtage af gangen. Hvis pakker mangler eller der sker andre fejl, så kan en side ikke vises, og vil oftest ende med en 404 fejl, eller filen du loaded bliver korrupt.

Malware

Malware er ondsindet software som på forskellige måder indtrænger din personlige pc, oftest via world wide web. Der er mange forskellige malware, de mest udbredte er trojanske heste og spyware. Trojanske heste sniger sig ind på en computer oftest når en bruger downloader noget. Navnet kommer fra den trojanske hest som var forklædt som en offer gave, men når først den var inden for murene af byen, så sprang der soldater ud som åbnede byens døre for fjenden. I denne forstand, så åbner en trojansk hest en bagdør i din computers sikkerhedsystem, hvorfra udefra kommende kan styre din pc.

Spyware gør som en spion, og spionere på hvad du gør på nettet og sender denne information tilbage til skaberenaf spywaren.

Vigtigheden af sikkerhed.

Vigtigheden af sikkerheds protokoller er for at dine oplysninger når de transporteres gennem world wide web ikke kan aflæses af andre inden de når deres destination.
En anden del er at sortere uønsket data fra.

Kilder:
https://da.wikipedia.org/wiki/Malware
https://www.questia.com/magazine/1G1-97873078/how-9-11-affected-the-internet-tech-talk
warriors-700-dk-VBR.mpeg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar